28 juni-1 juli: Retraite Christelijk Perspectief op Werk.

Graag nodig ik je uit voor deze stilte-retraite in klein gezelschap van professionals, leidinggevenden of ondernemers en als ‘reisgenoten’ betrokken op geloof of zingeving. Aan de hand van de dagorde van het klooster, geestelijke overwegingen en vooral in stilte laten ons dieper aanspreken. Op persoonlijke wijze verken je hoe werken en dienen, meer dan een plicht of carrièrepad, gaandeweg op te vatten zijn als een innerlijke levensweg vanuit Christus zelf. Hoe ben je dan navolger en leider? Contemplatief Leiderschap komt in beeld en wordt ingeoefend.

 

We verplaatsen ons naar het Arnold Janssen klooster te Wahlwiller in de gastvrijheid en rust van de zusters. Ik heb er zelf in 2008 retraite gevolgd. Nu als geestelijk begeleider, zal ik de dagelijkse inleidingen verzorgen voor de  groep als uitgangspunt voor je persoonlijke bezinning op werk en leven. Hiervoor put ik uit onze rijke Traditie met haar mystieke denkers en doeners tot in deze tijd en uit het Evangelie. Zo raken we steeds meer aan de betekenis en doorwering van dienen en leiden in ons (werkzame) leven. Je zult een aanzienlijk deel van de dag op jezelf zijn. Verder is er ruimte voor uitwisseling met de groep en zijn individuele begeleidingsgesprekken met mij mogelijk. Dagritme en gebedstijden van het klooster houden ons gaande. Verder lezen en praktische informatie:

De mooie omgeving van het Limburgse heuvelland vormt het natuurlijke decor van deze dagen. Een bezoek aan de ooit omstreden kruiswegstaties van Aad de Haas of een tocht naar de Abdij Sint Benedictusberg in Mamelis is een aanrader op je eigen contemplatieve weg gedurende het verblijf.

Praktische informatie voor deze stilte-retraite:

  • Woensdag 28 juni (aanvang vóór de middag) t/m zaterdag 1 juli (tot de lunch).
  • Kosten € 430,- (incl. 21% BTW voor particulieren; excl. BTW voor factuur op bedrijfsnaam) voor 1-persoonskamer (douche/wc), maaltijden en programma-begeleiding. Eventueel bijkomende individuele gesprekken inbegrepen.
  • Arnold Janssen Klooster, Capucijnenweg 9, 6286 BA Wahlwiller/Wittem.
  • Er zijn maximaal 11 plaatsen beschikbaar.

Wil je hierbij zijn en je persoonlijke weg in werk en leven verinnerlijken en een impuls geven, en dat in ontmoeting met gelijkgestemden? Graag hoor ik jouw reactie (vóór 1 juni). Vorig jaar gaf ik een vergelijkbare retraite. Die werd enthousiast ontvangen en ik wist mij er op mijn bestemming. Nu de uitnodiging aan jou. Misschien heb je nog vragen, laat het mij weten. Personen uit je eigen kring aanbrengen kan zeker. Leuk! Zo vormen we een groeiende gemeenschap rond reflectie, werk en leven. Aanvullende praktische informatie, o.a. over de wijze van betalen en annuleren, volgt bij bevestiging. Een verklaring van je deelname voor educatie-/administratiedoeleinden kan worden afgegeven.